Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Altepe yeni dönemde neler yapacak?

Altepe yeni dönemde neler yapacak?

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün Merinos’ta çok güzel bir sunumla, projelerini anlatıp, Bursa için ufuk turu yaptırırken düşündüm, Başbakan Yardımcısı Arınç kürsüye çıkınca ne diyecek?

Az sonra çıktı mikrofonu eline aldı ve Başkan Altepe’yi çok başarılı bulduğunu hatta, onun karşısına çıkacak rakibe acıdığını söyledi.

Değişik kamuoyu yoklamaları ve de halktan edindiğimiz izlenim o ki, son 15 günde siyasette çok büyük kırılma olmazsa Başkan Recep Altepe Bursa tarihinde bir ilke imza atacak ve ikinci dönem başkan seçilecek!

***

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, adeta bir yerel yönetim manifestosu açıklar gibi başladı konuşmasına…

Yakından yönetim en iyi yönetimdir” diyerek, Uludağ’ın, çevre sorunlarının, okulların hatta şehir polisinin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini söyledi Başkan Recep Altepe…

Sonra somut projelerine geçti.

Seçildiği takdirde 115 kilometrelik deniz sahillerinde neler yapacağını anlattı.

Karacabey-Mudanya arasında sahil bandında yapılaşmaların yıkılacağını, Uluabat Gölü’nden Karacabey Boğazı’na 38 kilometrelik bir kanal açılacağını, Uluabat Gölü’nün kenarında bir Eğlence ve Doğa Parkı yapılacağını açıkladı.

Ayrıca Gölyazı, Arkeopark, Issız Han, Ayva İni, Uluabat arasında eko-turizmin yaygınlaştırılacağının altını çizdi.

Büyükşehir Başkanı Altepe, Karacabey Longoz ormanlarından, Uludağ’da keşfedilen 100 civarında Manastır’a, bir Bursa gezisi yaptırdı bize…

***

Turizm projeleri açısından yeni bir şey yoktu ama sahillerin düzenlenmesi, Bursa’nın denizle barışması, buluşması, yeniden denizi yaşamaya başlaması önemli bir adım olacak zaten!

 

Osmanlı Tarihi Müzesi mi, Panoramik Müze mi?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Uludağ Üniversitesi içinde çok büyük bir Osmanlı Tarihi Müzesi yapacaklarını söyledi.

Osmanlı’nın kuruluşunun anlatılacağı, dünya çapında bir müze olacağının altını çizdi.

Kafamdaki soru işareti şu oldu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da çok önemli projelerinden biri Osmanlı kuruluşunun anlatıldığı 1326 Panoramik Müze…

Her ikisi yapılırsa Bursa açısından bir kaynak israfı olmayacak mı?

 

BURSARAY GÖRÜKLE VE BALAT’A GİDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşım konusunda özellikle Raylı Sistem’in Üniversite’den Görükle’ye uzatılacağını, Emek’te biten hattı da Geçit’e kadar götürerek, Hızlı Tren durağıyla birleştirileceğini söyledi.

***

Bu yazının dipnotu: Daha pek çok konuda açıklamaları var Başkan Altepe’nin ama onları da bir başka gün değerlendirelim.

Loading