Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Bursa’da yapılmak istenen provokasyon

Bursa’da yapılmak istenen provokasyon

Türkiye bir gerilim tünelinden geçiyor.

Liderler meydanlarda birbirlerine olabildiğine hakaret ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu henüz yargı kararıyla kesinleşmemiş yasa dışı telefon dinlemeleriyle ülkenin başbakanı Tayyip Erdoğan’a “Başçalan!” diyor.

Recep Tayyip Erdoğan zaten şirazesinden çıkmış gibi, 15 yaşındaki küçük bir çocuğun ölüsünü bile yuhalatıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, “İspatlayamazsan şerefsizin önde gidenisin!” diyor.

Sokaktaki insan ne yapsın peki?

***

Yukarıda böyle olunca, aşağıda silahlar konuşuyor.

Sağduyu gidiyor, çatışma dili sokağa hakim olmaya başlıyor.

Bir kez sokakta çatışma başlarsa, bunu durdurmak hiç kolay olmaz…

Yangın başlamaya görsün, söndürmek mümkün olabilir mi acaba?

12 Eylül’den önce yaşadık biz bunları…

Sürekli ölümle burun buruna geldik.

Binlerce genç boşu boşuna öldü.

 

***

Geçtiğimiz cuma günü Bursa’da ciddi bir provokasyonun eşiğinden döndük.

Bir grup genç, cuma namazından çıktıktan sonra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda CHP’nin seçim bürosunun önüne gidip slogan atmaya, CHP’lileri taciz etmeye çalıştı.

Allah vere CHP’li gençler orada yoktu, Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Feza Soysal araya girerek durumu yatıştırmaya çalıştı.

Gruptan birileri Feza’ya saldırmaya çalıştıysa da, gruba önderlik yapan kişi, gençlerin başka türlü hareket yapmasını önledi.

 

***

 

Muş doğumlu bu kişi her ne kadar grubun disiplin içinde hareket etmesini sağladıysa da, Facebook’taki paylaşımlarına baktım, saldırgan ve küfürbaz bir üslup içinde…

Örneğin 13 Mart günü şunları yazmış sayfasında:

“Allah uzun ömür verirde görürsek, chp ve zihniyetini ve allahın dini islam düşmanlarını hepsini gömecez ve siz haçlılar buna darbe diyeceksiniz bizde temizlik diycez he biz bunu görürüz görmeyiz ama bu temizlik yapılır bu sözümde hatırlarnır.”

Bir başka paylaşımı da şöyle:

Hade gelin açık konuşalım şimdi tayyibi sevmiyebilirsin ama bakıyorum da ona küfür hakaret edenlerin hepsi içkici-dinsiz-imansız-oruspu ve oruspu çocukları-profillerine giriyorum 2 bira ısmarlasan altına alabileceğin insanlar o tayyibe küfür eden erkekler yani profillerinde öyle yazıyo küpeli züppelerin normalde erkeğe benzemiyorlar olum tayyibe gitmek için önce benden geçmen lazım diyorum adam diyo onuda yaparız la oğlum durma gel gel klavya başı erkeklik olsaydı bende internet cafe var ciğerlerim!”

***

Şimdi bir Bursa’da yapılmak istenen provokasyona bakın, bir de Başbakan Erdoğan’ın aynı gün söylediklerine:

Sokakların çatışma alanına dönmesine, gençlerin karşı karşıya gelmesine asla tahammül edemeyiz. Sandıktan ümidini kesenlerin, sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Buradan bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Buradan, siyasi partilerin genel başkanlarına, sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Hem genel başkanların hem de milletvekillerinin kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışmaya çağıran dil ve üsluptan uzak durmalarını rica ediyorum, Medyanın sokaklarda çatışmayı körükleyecek sorumsuz dili terk etmesini temenni ediyorum. Birilerinin gençlerimizi sokaklara molotoflarla taşlarla sopalarla döner bıçaklarıyla salıvermesini kabullenmiyoruz. AK Parti’nin gençliği ortada. Bizim gençliğimizin elinde tablet bilgisayarı, bilgisayarı, kalemi, kitabı görürsünüz. Asla AK partinin gençliği çatışmaların, kavganın gençliği değildir, onlar aydınlık yarınların tesisine çalışan bir gençliktir.”

***

Daha fazla yorum yapmayayım, tanıklar sizin sevgili okuyucularım!

Loading