Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Millet Partisi’nden Bursa Anayasası önerisi

Millet Partisi’nden Bursa Anayasası önerisi

Yerel ve yaygın basın siyaseti üç – dört parti üzerinden okumaya devam ederken, bu köşede zaman zaman, araştırmalarda “öteki” kategorisine giren partilere de yer vermeye çalışıyorum.

Demokrasinin çok seslilik olduğuna yürekten inanarak…

 

Sanırım Türk siyasetini yakından izleyenler Aykut Edibali adını bilir!

Cemil Çiçek, Taha Akyol, Melih Gökçek gibi isimlerin yetiştiği okuldur burası…

Ve hala açık olan bir mektep!

Bugünkü adı da Millet Partisi

 

***

Millet Partisi İl Başkanı Abdurahman Önder, belediye başkan adaylarıyla ziyaretime geldi.

Sesiniz soluğunuz çıkmıyor Sayın Başkan, seçimden seçime görüyoruz sizi!” diye takıldığımda, bir türküyü anımsatarak sözlerine başladı:

Şimdi rağbet zengin ile güzele… Biz bütün ilçelerde seçime giriyoruz. Kimseden eksiğimiz yok. Sessiz ama derinden gidiyoruz. Bizi bilen biliyor!”

***

Sonra güncel konulara geçiyoruz.

Son gelişmelere ilişkin eleştiri okunun sivri ucunu AKP’ye ve Başbakan Erdoğan’a yöneltti MP İl Başkanı Önder:
Başbakan şu sorulara yanıt vermeli… Bu ekiple 11 yıl ortaklık yaptınız. El altından KPSS sorularını bile bu insanlara teslim ettiniz. Ne oldu da can ciğer kuzu sarmasıyken bu hale geldiniz. Yargıçlar, Silahlı Kuvvetler mensuplarını yargılarken ‘neden yargıya güvenmiyorsunuz’ diyordun.  Sıra Bilal’a gelince mi böyle oldu? İktidar paylaşılmaz, ben cemaat bilmem. Vatandaş bu oyu verirken Başbakan Erdoğan’a ‘Fethullah Hoca ile yönet’ demedi. Biz safmışız diyor. Yol arkadaşlarını doğru düzgün seçemeyen bir başbakan tarafından yönetilen bir Türkiye…

MP İl Başkanı Abdurrahman Önder, iki tarafı tutmadıklarının altını özellikle çiziyor ve Fethullah Gülen Hareketi’ne de bazı eleştiriler yöneltiyor.

***

İl Başkanı Önder, son olarak yerel yönetim bakımından da somut bir öneri ortaya koydu.

Bütün siyasal partilerin birleşmesiyle bir Bursa Anayasası yapılması gerektiğini söyledi.

Önder, “Problemler ortak. Bir araya gelerek Bursa’nın yüz yıllık sorunlarını tespit ederek, ortak bir anayasa yapmalıyız. Böylece Bursa’yı proje mezarlığından da kurtarmış oluruz” dedi.

 

 

Millet Partisi Büyükşehir Adayı Dr. Celal Bayram

 

Dr. Celal Bayram, bu seçimlerin yerel olmaktan çok ülke açısından bir kader seçimi olduğunu söyledi.

Bayram, “Ülkede bir kamplaşma var. Düşman kamplar oluşturuluyor. Falanca partiye düşman olduğum için şu partiye oy veriyorum deniliyor. Oysa vatandaşa düşen o bir oyuyla aklıselimin yanında olmak… Hayali projelerle işimiz yok bizim. Millet Partisi misyonunu temsil etmek için aday oldum” dedi.

 

 

Osmangazi Adayı Ahmet Üstün

 

İlahiyatçı Ahmet Üstün, Osmangazi açısından daha çok tarihe vurgu yaptı:

Bursa kurucu bir şehirdir. Osmanlı’nın 6 padişahı burada doğmuştur. Bakıyoruz şimdi o büyük tarih perspektifinden yönetilmiyor Bursa… İstanbul’u fetheden şehir olan Bursa inanç turizmine yönelmeli.  Orhan Gazi bu kentte 39 yıl devlet başkanlığı yaptı. O dönemde temiz insanlar ticaret yaptığı için sadaka ve zekat verilecek insan kalmadığı yazılıdır tarihlerde.  Öyle bir adil bölüşüm vardı yani. Bize gelen pis kokular şunlar, belediyede her partilinin alt bir şirketi var. Kamunun işleri bunlar aracılığıyla yapılıyor.

 

 

Yıldırım Adayı Mehmet Kısa

Yıldırım Adayı Mehmet Kısa’nın kentle ilgili görüşleri de şöyle:
Yıldırım’da sağlıklı bir kentleşme olmamış. Belediyeler insanların taleplerinin gerisinde kalmış.  Suç potansiyeli teşkil edecek insanlar daha çok Yıldırım’da yaşıyor. Buradaki insanların eğitilmesi önemli bir sorun… Belediyenin eğitimle ilgili görevi olmalı… İşsizlik, mesleksizlik ve parasızlık suça teşvik ediyor. Belediyeler bu tür kurslar düzenleyip yaygın hale getirmek lazım. Suçu önlemenin tek yolu bu!”

 

 

Nilüfer Adayı Hüsamettin Akyıldız

 

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Akyıldız da, 17 Aralık sonrasında ortaya çıkan yolsuzluk olaylarının 50-60 yıllık kazanımları yok edeceğini belirterek, “Halkın umutları yıkıldı” dedi. Akyıldız, yerel yönetimlerle ilgili de bir öneri ortaya koydu.

Engelli çocuğu olan vatandaşlarımızın büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Akyıldız, her belediyenin Aile Danışma Merkezi kurması gerektiğinin altını çizdi.

Loading