Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Belediyelerde sarı zarf paniği!

Belediyelerde sarı zarf paniği!

Siyasetin Soma’daki katliam ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendiği bugünlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde içten içe bir hareketlenme var.
Bazı bürokratların yeri değişiyor, bazıları görevden alınıyor, bazıları emekli ediliyor.
Anlaşılan o ki, ikinci dönem seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni bir ekiple ve kadroyla yola devam etmek istiyor.

Belediye birimlerinde, Genel Sekreter Seyfettin Avşar’ın görevden alınarak, yerine bir başka ismin atanacağı söylentileri dolaştı uzun süre…
Hatta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan Altepe’ye, “Genel Sekreteri değiştirmeyi düşünmez misin?” şeklinde soru sorduğu, Altepe’nin ise Genel Sekreter Avşar’dan memnun olduğunu Başbakan Erdoğan’a ilettiği şeklinde bilgiler var.
Belediye kulislerinde, Genel Sekreterlik beklentisi içinde olduğu söylenen Bayram Vardar’ın bırakın genel sekreterliğe atanması, ona bağlı bazı alt birimlerin bile elinden alındığı konuşuluyor.
Bir başka önemli değişiklik de şu…
Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak gidiyor, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neşet Çakmaklı, Şenocak’ın yerine Genel Sekreter Yardımcısı oluyor.

Önceki gün kulislere, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın sosyal medyada paylaştığı iletisi bomba gibi düştü:
“Katılımcılarımız ve gönüllülerimizle birlikte ‘Türkiye’nin En Güçlü Kent Konseyi’ yaptığımız, beş yıl başkanlığını yaptığım Bursa Kent Konseyi’nin yeni döneminde görev almayı düşünmüyorum. Destek ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.”

Bu iletiden anlaşıldığı kadarıyla Recep Altepe ile kader arkadaşı Semih Pala’nın yolları ayrılıyor.
Dün kendisini aradım, yolların ayrılma gerekçesini sordum; lafı “eveledi-geveledi!”
Hiçbir şey söylemedi!
Tek anlamlı sözü, “Yöneticiler sorun çıkarmak için değil, sorun çözmek için vardır!” şeklindeydi.
Anlaşıldığı kadarıyla Semih Pala, yıllardır birlikte mesai verdiği Altepe’ye cepheden tavır almak istemiyor…
Gelelim sarı zarf meselesine…
Belediyede birim değiştirenler, bulunduğu birimleri ortadan kaldırılanlar, atananlar, azil olanların tümüne sarı zarf gönderilmeye başlandı.
Birkaç gündür belediyecilerin korkulu rüyası sarı zarf oldu.
Allah kimseyi sarı zarfla imtihan etmesin diyerek bu yazıyı tamamlayalım!
Bursa Büyükşehir her yerde!

Uzun zamandır Büyükşehir’in törenlerine katılamıyordum.
Önceki gün, Büyükşehir Belediyesi’nde Ayniyat Şube Müdürü kız kardeşim Cemile Baysal’ın davetiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Emniyet Müdürlüğü’ne bağışladığı araçlar için törende hazır bulundum.
Eğitimden sağlığa, tarihten kültüre, insanla ilgili her konuya el atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, huzuru sağlayan polislerimizi de unutmamış!

Loading