Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Küçük çıkarları için Mudanya’yı feda edenler!

Küçük çıkarları için Mudanya’yı feda edenler!

Bursa’nın denize açılan kapısı Mudanya’dan iyi haberlerim var.
Yeni seçilen CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tıpkı 1980 öncesi sosyalistlerin davrandığı gibi halktan yana, dürüst ve saydam bir yönetim sergilemeye başladı.
21. yüzyıl Mudanya’sını yaratmak için kolları sıvayan Hayri Türkyılmaz, çok güzel bir slogan üretti.
Orhan Veli’nin Gemlik’e ait şiirini uyarlayarak, “Mudanya’ya gittiğinizde demokrasiyi, özgürlüğü, barışı ve kardeşliği göreceksiniz, sakın şaşırmayın!”

***

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçildikten üç ay sonra dün, kamuoyunun karşısına çıkarak bir anlamda halka hesap verdi.
Belediyenin bütçesini ve yapılanları rakam rakam açıklayan Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı saydam bir anlayışla yöneteceğinin sinyalini verdi.

***

Aldığı ölüm tehditlerine karşın net bir duruş ortaya koyan Başkan Türkyılmaz, “Halka açık alanlar, halka kazandırılacak” dedi.
Demekle de yetinmedi, Mudanya’nın kangren haline gelmiş yaralarına el attı.
Yollara taşmış esnafa “Fazlalıklarınız yıkılacak!” tebligatı yapıldı.
Bu noktada şunu belirtmek durumundayım, bağıranların, feryat edenlerin çoğu aslında küçük çıkarlarına dokunulanlar olduğunu unutmayalım!
Başkan Türkyılmaz çok açık bir şekilde anlattı Mudanya’daki gelişmeleri: “Vatandaşın malını gasp edenlere fırsat tanınmayacak. Önce dışarıya sandalye koyuyorlar. Sonra orayı cam balkonla kapatıyorlar. O da yetmeyince, onun dışına da sandalyeler koyuyorlar, bıraksanız Armutlu’ya kadar gidecek adam, buna müsaade edemeyiz!”

***

Seyyar satıcılara da bir düzen verildi.
Herkes kafasına estiği yere tezgâhını açamayacak!
Artık her Bursalı Mudanya sahilinde rahatça gezebilme olanağına kavuştu.

***

Mudanya girişinde bulunan topraklık alanı otopark yaparak, Mudanya’ya araç girişini azaltmaya çalışan Başkan Hayri Türkyılmaz, aynı zamanda ana cadde üzerindeki parklanmayı da yasaklayarak, Mudanya trafiğinin çilesini azalttı.
Yine de yeterli değil bu önlemler…
Örneğin, biz Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerinde çay içerken, araçlardan denizi göremedik.
Başkan’ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Kartal, “İnsanlar değil, araçlar denizi seyrediyor!” diyerek, sözün bittiği yerde noktayı koydu.

Yangından mal kaçıranlar!

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, basın toplantısı sırasında ilginç bir bilgiyi paylaştı.
26-27-28 Mart tarihlerinde, yani seçimden birkaç gün önce 38 yapıya kaba inşaat halindeyken yapı kullanma izni verilmiş…
Başkan Vekili Sadi Saydam’ın imzasıyla verilen bu yapı kullanma izni için bir yandan savcılığına suç duyurusunda bulunulurken, ruhsatlar da iptal edilmiş…
Yangından mal kaçırır gibi verilen bu yapı kullanma izinlerinin kime ait olduğunu ve niçin verildiğin umarım savcılar araştırır!

Loading