Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Gerçekten kara bir yılan mısın?

Gerçekten kara bir yılan mısın?

PKK’nın Türk devletine horozlanmadan sorumlu yöneticisi Murat Karayılan, Çözüm Süreci’ni kastederek “Bizim için süreç bitmiştir” dedi.
Sonra da ekledi:
“Yine de Önder Apo bilir!”
Karayılan, yılanlığını gösterip bir yandan aba altından sopa gösterirken, öte yandan lideri Abdullah Öcalan’ı da köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

***

Şimdi tam bu noktada bazılarına sormak gerekiyor, Karayılan’a, öncelikle Kürtlerin itiraz etmesi, baş kaldırması gerekmiyor mu?
Yüz binlerce Suriyeli Kürt, İŞİD katliamından kaçarak Türkiye’nin güvenli limanına sığınırken, Karayılan ne yapmaya çalışıyor?
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genç evlatları, sınırdan geçen yaşlı Kürt anaların ellerini öpüp, güvenli bölgeye götürürken, şu taş atan kadına ne demek lazım?

***
PKK ve yandaşları, Türk Ordusu’nun IŞİD’le savaşmasını istiyor.
Yıllardır arkadan vurdukları, pusu kurup kalleşçe öldürdükleri genç evlatlarımızın, şimdi PYD’nin egemenliği için Suriye’ye girmesi, oradaki kan içicilerle savaşması için baskı yapıyorlar, tehditler savuruyorlar.
Yok öyle yağma…
Türkiye’nin duyarlı insanları, nasıl AKP’nin 2004 yılındaki tezkeresine karşı çıkıp, Türkiye’yi Irak bataklığına sokmadıysa, bugün de Suriye bataklığına karşı çıkmaya devam edecekler.

***

Karayılan’ın yılanlık yapmadan şunu kafasına koyması lazım, bu coğrafyada Türk’ün Kürt’ten, Kürdün Türk’ten başka gerçek dostu yok!
Bıraksın Türkiye’ye şantaj yapmayı da, gücü yetiyorsa IŞİD’le olan süreci bitirsin!

Loading