Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Bursa, Paris’ten daha mı zengin?

Bursa, Paris’ten daha mı zengin?

Kapalıçarşı’da esnaflık da yapan Recep Aysun Kolay Türkiye’nin kangren olmaya başlayan yarasına ilişkin bir değerlendirme yaptı.
Bir dönem esnaf odalarında da görev yapan Kolay, AVM’ler konusunda çarpıcı rakamlar verdi.
İşte o ileti:
“Nerede boş değerli bir arsa olsa hemen yeni bir rant kapısı açılır. Türkiye’de en güzel semtlerin orta göbeği dev AVM’ler ile donatıldı. Çok mu gerekli bu AVM’ler? Bakalım diğer büyük şehirlerdeki AVM sayısına?
New York’ta 7, Paris’teki sayı 5, Berlin’deki sayı 3,Tokyo’daki sayı 22…
Ve İstanbul’da: 93.
Bursa`da: 6…
Aradaki uçurumu görmek lazım bence bunlar gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin suçu, küçük esnaf diye bir şey kalmadı gibi. Bakalım küçük esnaflar bitince hükümetler bu AVM’lerden bu kadar vergiyi toplayabilecek mi? TESK başkanı Bendevi Palandöken o koltukta neden oturur? Esnaf odaları aidat toplamaktan başka ne işe yarar?”

Tahir Kahveci bu mesajıyla kimlere çaktı?

Bir dönem Büyük Birlik Partisi il başkanlığı yaptıktan sonra, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılan ve halen Ak Parti Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı olan Tahir Kahveci, Cuma günü Facebook sayfasında çok ilginç bir ileti paylaştı.
17-25 Aralık sürecinde yayınlanan belge, bilgi ve ses kayıtları, üst düzey bazı AKP’lilerin “parayla çok haşir/neşir” olduğunu ortaya çıkardı.
Tahir Kahveci Hazreti Peygamber’den alıntı yaparak, acaba onlara bir gönderme mi yaptı?

***

O iletiyi bilginize sunayım da, kararı siz verin!
“Peygamber Efendimiz (s.a.v) nüfuzu kötüye kullanıp menfaat temin etmenin her türlüsünü yasaklamıştır. Zekât tahsiliyle görevlendirdiği İbnü’l-Lütbiyye’nin vazifesi sırasında kendisine verilen hediyeleri sahiplenmesi üzerine öfkelenmiş ve şöyle buyurmuştur: ‘Annesinin babasının evinde oturmuş olsaydı kendisine böyle hediyeler verilir miydi? Muhammed’in canı elinde olan Allah’a yemin ederim ki herhangi biriniz bu malda hıyanet yaparak haksız bir şey alırsa kıyamet gününde o malı böğüren bir deve veya bir sığır yahut meleyen bir koyun şeklinde boynunda taşıyarak getirecektir.’
Peygamberim sana uymayan ölçü hayat olsa teperim…
Bu ferasette olabilmek arzusuyla Cumanız mübarek olsun…”

Loading