Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları CHP’Lİ ERDEMİR’DEN BYEGM’DEKİ “FÜHRER KE-MAL” SAHTEKARLIĞI İÇİN SUÇ DUYURUSU

CHP’Lİ ERDEMİR’DEN BYEGM’DEKİ “FÜHRER KE-MAL” SAHTEKARLIĞI İÇİN SUÇ DUYURUSU

CHP’Lİ ERDEMİR’DEN BYEGM’DEKİ “FÜHRER KE-MAL” SAHTEKARLIĞI İÇİN SUÇ DUYURUSU

CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Bursa il müdürü Kadir Akarkaya’nın Twitter hesabını kullanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret edenler hakkında savcıları göreve davet etti.

17 Temmuz 2014 tarihinde Kadir Akarkaya’nın Twitter hesabından paylaşılan “führer ke-MAL” ifadesiyle ilgili Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a soru önergesi veren CHP’li Erdemir, BYEGM il müdürü Akarkaya’nın bir gazetede yer alan “Ben Twitter kullanmıyorum. Böyle bir şey yazmadım.” beyanı sonrasında sorumluların ortaya çıkarılması talebinde bulundu.

Bir kamu görevlisine yakışmayan bu hakareti Akarkaya’nın sahiplenmemesinden memnuniyet duyduğunu belirten Erdemir, “Akarkaya’nın sözüne itibar ettiğimiz için bu işin takipçisi olacak ve Haziran 2011’den bugüne Akarkaya’nın hesabından kendisi adına twit atan sahtekarları er geç ortaya çıkaracağız” dedi.

Meselenin yalnızca bir sahtekarlık meselesi olmadığını, Akarkaya adına @kemalakarkaya hesabını kullanan kişilerinin gün be gün kendisinin tüm ziyaretçilerinin bilgilerini ve fotoğraflarını da paylaştığını hatırlatan Erdemir “belli ki il müdürlüğü içindeki paralel bir yapılanma Akarkaya’nın tüm bilgilerini sahte Twitter hesabından paylaşarak büyük bir güvenlik zaafiyeti oluşturmaktadır” dedi.

Erdemir, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“BYEGM Bursa İl Müdürü adına Twitter hesabı açan sahtekarlar o derece başarılı bir operasyon yürütmüşlerdir ki bizzat BYEGM Bursa İl Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabı olan @bursailmudurl bile bu mesajları gerçek sanarak paylaşmaktadır. BYEGM İl Müdürlüğü içinde kurdukları gizli yapılanma ile il müdürünün tüm bilgi ve fotoğraflarına ulaşan ve müdürlük yetkililerini bile kandırabilecek bir sahteciliğe imza atan bu paralel çeteyle mücadele yalnızca biz muhalefet milletvekillerini değil şüphesiz Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da mutlu edecektir. Savcılarımızın bu açıklamayı bir suç duyurusu olarak kabul edeceğini ve Kadir Akarkaya adına açılan Twitter hesabının son üç yıldır hangi bilgisayar ve mobil cihazlardan kullanıldığını tespit edeceklerine güvenim tamdır. Bu sahtekarların cezalandırılmasını BYEGM İl Müdürü Akarkaya’nın bizden daha çok istediğine eminiz.”

Doç.Dr. Aykan Erdemir

Loading