Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Acaba Cavit Çağlar haklı mıydı?

Acaba Cavit Çağlar haklı mıydı?

Bursa’nın en büyük acısı, yarası, sancısı, çözemediği sorun nedir diye sorulsa tahminim birçok insan havaalanı eksikliğini ifade eder.

Milyonlarca insanın her gün bir yerden bir başka yere koşturduğu günümüzde, koca Bursa’nın bu sorunun içinde debelenmesi hiç kabul edilebilir gibi değil…
“Sporda Şiddet ve Medya” konulu bir paneli yönetmek ve de konuşmak üzere Mustafa Kemal’in kenti Samsun’dayım.

Önceki akşam, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili Yılmaz Karaca ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı vardığımızda, ortalık ana baba günü gibiydi.

Havalimanının içi iğne atsan yere düşmeyecek şekilde insan kaynıyordu.

Binlerce insan bir yerden bir başka noktaya uçmak için koşturuyordu.

Kalabalıklardan sıyrılıp, uçağımıza bindik, ancak yaklaşık bir saat kalkış için beklemek zorunda kaldık.

Yoğunluktan dolayı bir türlü uçağımız kalkamıyordu.

Bizi, 200 kilometre uzaktan gelip Sabiha Gökçen’den uçağa bindirten yöneticiler utansın diyeceğim ama öylesine yüzü olan yönetici var mı acaba?

Bursa’nın halen daha bir havalimanını olmamasını açıklayacak bir babayiğit var mı acaba?

Bizden bir gün sonra Samsun’a gelen televizyoncu kardeşim Ömer Aydoğdu, kahvaltı masasında “Kars’tan üç şehir çıktı, üçünde de havaalanı var, biz sürünmeye devam ediyoruz, bu nedir Allah aşkına?” diyerek yakınmama destek verdi.

Bir türlü çözemedik havalimanı sorununu…

Tam bu noktada aklıma geliyor, İşadamı Cavit Çağlar haklı mıydı acaba?

Yıllar önce Görükle/Ürünlü civarında bir havalimanı önermiş, kentten yükselen tepkiler nedeniyle bu proje düşüncede kalmıştı.

Belki de o dönemde Ürünlü civarında yeni bir havaalanı öneren Cavit Çağlar haklıydı.

Kent dinamikleri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi var diye itiraz etmişlerdi.

Ancak düşünüyorum da havalimanı orada yapılmış olsaydı, o bölgedeki betonlaşmanın önüne geçilebilirdi hem de Bursa’nın aktif/kullanılabilen gerçek bir havalimanı olabilirdi.

En son süreçte Yunuseli’nin yeniden faaliyete geçirilmesi için başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adım attılar ama ne yazık ki aynı partinin bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çelmesiyle karşılaştılar.

Mania kriterleri adı altında ortaya konulan gerekçeler nedeniyle Bursa’nın merkezindeki bu önemli alan halen atıl halde duruyor.

Ve biz sefillik çekmeye, yollarda sürünmeye devam ediyoruz.

Acaba daha ne kadar sürecek bu perişanlık

Loading