Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları CHP örgütü yok sayılabilir mi?

CHP örgütü yok sayılabilir mi?

Genel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde iddialar, listeler havada uçuşuyor.
CHP’nin il ve ilçelerinde görev yapan yönetici düzeydekilerin büyük çoğunluğu milletvekili aday belirleme yöntemi olarak “önseçim” yapılacağını öne sürerken, partiye mesafeli yaklaşan bazı isimler ise “önseçim olmaz” havasını yayıyor.
CHP’nin üst düzey yöneticilerinden bazıları da, mevcut milletvekillerinin önseçim yerine merkez yoklaması tercihini Genel Merkez’e ilettiklerini öne sürüyorlar.

***

“Önseçim yapılamaz” tezini öne süren CHP’liler, “Üye yapısını” bahane olarak ortaya koyuyorlar.
Diyorlar ki, “CHP’nin son kurultayında Bursa delegelerinin çoğunluğu Kemal Kılıçdaroğlu yerine Muharrem İnce’ye oy verdi, onun için Genel Başkan Bursa’da önseçim yaptırmaz!”
Ne yazık ki, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de bu tezin hararetli savunucuları arasında…

***

Oysa bu tezin iki sakat yanı olduğunu söylüyor partinin etkili bir ismi:
“Birincisi, bu partinin üyeleri genel başkanın emir kulu değil… Özgür iradeleriyle gidip sandıkta oy kullandı delege… Kurultay delegesi, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin yeterli başarıyı gösteremediği, bunun sorumlusunun da Kemal Kılıçdaroğlu olduğu düşüncesiyle oy kullandı. İkincisi, partinin delegesi ayrı, 28 bin üyesi ayrı! Partinin tabanını oluşturan binlerce üyeye güvensizlik aslında bazılarının kendilerine olan güvensizliğidir! Milletvekilleri kendi koltuklarını korumak için, Genel Merkez yöneticileri de istedikleri isimleri listelere monte etmek için bahaneler pompalıyorlar!”

***

Kişisel kanıma göre demokratlığından kimsenin şüphe duyamayacağı Kemal Kılıçadoroğlu bu oyunlara gelmez!
Rakibi olabilecek bir ismi Mustafa Sarıgül’ü İstanbul’a aday yapacak kadar risk alabilen, yeterli imzayı toplayamayan muhalefete hodri meydan diyerek, kurultayı toplayan, ardından kurultay seçimlerinde rakibini yanında oturtma inceliğini gösteren Kılıçdaroğlu’nun 28 bin üyenin iradesine ipotek koyacağını beklemek aptallık olur!
Olur da böyle bir yanlış yapılırsa, bedelinin ağır olacağı çok açık…
7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 30 barajını geçemeyen CHP’de genel başkanlığın tartışmaya açılacağı da çok net…
Onun için kimsenin kişisel çıkarı için koca örgütü yok sayması akıllıca bir davranış olamaz!

Loading