Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları BTSO YÖNETİMİNE YENİ SORULAR!

BTSO YÖNETİMİNE YENİ SORULAR!

Manşetlerden anlaşılıyor ki, BTSO yönetimi, Cavit Çağlar’la paslaşıp, yeni bir organize sanayi bölgesi kurmayı ev ödevi olarak önüne koymuş…
Malum, Çağlar durup dururken, Bursa’nın güzel çıkarı için yoğun çaba sarf etmez! Her şey bir yana sırf o istiyor diye bile işkillenmek gerekebilir!
Tam bu noktada BTSO yönetimine sormak lazım?
Son 30 yıldır kent batı aksına doğru gelişirken, Karacabey/Bursa arasında yeni ve büyük bir sanayi bölgesi oluşturmak, bu kentin geleceği açısından çok kritik bir karar değil mi?

***

Halen yaşıyor, Allah uzun ömür versin, BTSO’nun efsane genel sekteri ve Yalakçayır’daki Birinci Oganize Sanayi Bölgesi’nin kurucularından Ergun Kağıtçabaşı’na sormuşlardı, “Bugün olsa yine aynı şeyleri yapar mısınız?” diye…
Ergun Bey, “Hayır” demişti!
Ssanırım pişmanlık sözcüğünü kullanmıştı, kentin doğasının yok edilmesine yol açan sanayiyi Bursa’ya getirdiği için…
Şu anda Bursa’daki en önemli sanayi kuruluşlarından birinin başında olan Ergun Kağıtçıbaşı’na sorulsa, acaba ne yanıt verirdi bu konuda?

***

Bursa’nın ortak payda/ortak akıl kuruluşlarından Kent Konseyi de, bu işe açık ve net bir şekilde tavır aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dikkate almak zorunda olduğu bir kurum olan Kent Konseyi Başkanı Semih Pala çok net şekilde özetledi durumu…
Anlamayanları için bir kez daha aktarmış olayım:
“Kent Konseyi’nde 13milyon metre karelik yeni OSB’ye vize çıkmadı. Üç buçuk saat süren toplantıda öncelikle 20 milyon metre kareye ulaşan tanımlı planlı boş sanayi parsellerinin dolması gerektiği, bu yerler yetmezse yatırım yapmak isteyen yatırımcıların isteklerine göre hareket edilmesi gerektiği, Deri ve Boya OSB arasında kalan 6 milyon metre karelik yerlerin değerlendirilebileceği konuşuldu.”

***

Bu arada, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki gelişmelere ilişkin yeni bilgiler de akmaya devam ediyor.
Emine Örnek’in başkanlığını yaptığı Kadın Girişimciler Kurulu’nda da “yandaş” atamalarına sahne olduğu iddiaları var.
Bakın bir kadın girişimci şöyle bir ileti göndermiş bana:
“Yüksel bey merhaba, BTSO yazınızı okuyunca daha gündemlere taşınmayan bir sürü sorun olduğunu düşündüm. Kadın Girişimciler Kurulu adı altında bir kaç kişinin yönlendirmesi ile listeler oluşturdular. Bir dönem BUGİAD’ ta olup istifa edenler MUSİAD’ a geçerek listelere adlarını yazdırdılar. Yarın MUSİAD rüzgarı bittiğinde hangi rüzgarla ilerleyecekler çok merak ediyorum.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığına; odanın KGK listesi oluşturulurken izlemiş olduğunuz kriterler konusunda bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum diye başvurdum.
Sorularım şunlar:
1- Ciro, 2- Üretim ve ya ticaret, 3- sanayi, 4- ihracat & ithalat 5- Tanıdık çevre, 6-Nace kodu veya komite, 7- üye olunan dernekler vs, 8- Siyaset 9- Örf adet ticari ahlak, 10- Yeni yüzler oluşturmak,11- Girişimci sayısını artırmak, 12- Yabancı dil, 13- BTSO aidatları, 14- vs vs vs…”

***

303 kadın girişimci sayısını 128’i indirmişler.
Onlar hangi kriterlere göre seçildi?
Bütün bunların yanıtını BTSO yönetimi verebilir mi acaba?

Loading