Ana Sayfa Melike Baysal Yazıları Atatürk Stadyumu, Atatürk Lisesi ve İpekiş Neden Yıkılmamalı?

Atatürk Stadyumu, Atatürk Lisesi ve İpekiş Neden Yıkılmamalı?

Mevcut hükümetin, genel ve yerel yöneticilerinin müthiş bir rant avcısı olduklarını son 13 yılda hepimiz öğrendik. Kentlerde neredeyse toplu iğne başı kadar arazi görseler gözlerinde TOKİ binaları ya da AVM yükseliyor.
Durum bu olunca, Bursa’da çok büyük bir alan kaplayan stadyum, Atatürk Lisesi, İpekiş ve muhtemelen devamındaki alanlara da gözlerini dikmiş durumdalar.

KENT MEYDANI yapılacak diyerek halka ”halk için çalışan devlet adamı” görüntüsü verip, kapalı kapılar ardında kötü adam kahkahaları atan bu gerçek kötü adamların niyetlerini herkes çok iyi bilmeli.
Dün akşam katıldığımız bir panelde – ki konuşmacıları kentin yaşaması için yapılacaklar konusunda başvurulması gereken ilk kişilerdi gerçekten- bu alandaki planları açıkladıklarında bu binalara bu kent için kendimizi neden siper etmemiz gerektiğini daha iyi anladım.
Adamlar öyle bir plan çizmişler ki, oraya ekledikleri minicik yazılmış birkaç cümle herşeyi özetliyor.
”Bu alana ticari işletmeler yapılabilir”
Mimarlar Odası Bursa Şube Bşk.’nın söylediğine göre, bu basit cümle oradaki tek katlı minik bir büfeden bir gökdelene kadar bütün ifadeleri kapsarmış.
İpekiş’i yıkıp yerine yapacakları sağlık merkezi, bir kür merkezi de olabilir, yani parası olanın gidip otelde kaplıca sularıyla mafsallarını gevşetip göbeğini büyüteceği bir yer…
Güzelim kentimizin kaplıca sularını şifa niyetine bize kullandıracak değiller ya…
Oysa Peyzaj Odası bşk. Nejla Özkaplan Yörüklü, o bölge için öyle güzel bir park planı anlattı ki.
Eğer uygulanabilse, uygulanmak istese tam 1 milyon metrekare alan halkın kullanımına açılacak, yeşil alan, spor ve kültür kompleksi olacak.
Bursa ve ülke kazanacak, para babaları değil…
Akşam toplantıda bir de avukat vardı, adını hatırlayamıyorum şimdi. Söylediği bir şey çok önemliydi bizim göstereceğimiz tavır açısından. Dedi ki;
”Bir kentteki olumsuz uygulamaların durdurulması için sadece meslek odalarının tepki vermesi yeterli değildir, mutlaka halkın tepkisi de gerekir.”
Yani, bizim olan bizim kalsın demek için, Atatürk Stadyumu-Atatürk Lisesi-İpekiş ve çevresi rant çevrelerine peşkeş çekilmesin demek için hepimizin sesi gerekiyor, lütfen duyarlı olalım.
Bu konuda Ali Küçüksarı-Güncel’in oluşturduğu bir dernek var, lütfen bağlantı kurun.

Loading