Ana Sayfa Melike Baysal Yazıları HERKES TARAFINI SEÇSİN!

HERKES TARAFINI SEÇSİN!

HERKES TARAFINI SEÇSİN!

Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarını okuyorum, içinde PKK’nın geçmediği açıklamalar yapıyor. Askerin ölümüne, sivil vatandaşların ölümüne, açıkça söylemese de terörist ölümlerine duyduğu üzüntüyü belirtiyor, hükümeti suçluyor sadece. İyi de arkadaşım, bu ölümlere sebep olan silahları babam kullanmıyor herhalde.

Med Nuçe diye bir kanal var, izlemenizi öneririm. Her gün izliyorum. Alt yazılarına bakarsanız günde on ile on beş arasında değişen sayıda asker ölüyor Türkiye’de. Yaptıklarının adı ”direniş”, teröristler de ”gerilla”. Dünden beri Dağlıca’da yaşananları sabah haberlerinde direnişin sürdüğü ve on beş askerin öldüğü şeklinde verip ekonomi haberlerine geçtiler. Öylesine doğal ki onlar için bu ölümler. HDP milletvekilleri dahil tüm kanal çalışanları, programlara katılanlar ”Kürdistan”’ı dillerinden düşürmüyorlar. Abdullah Öcalan için ‘lider” tanımını yapan, ”lider gelecek ve ”Amed” surlarında dolaşacak” hayalini kuran terörist ile yapılan röportajı seyredebiliyorsunuz mesela.
Ben ulusalcı değilim.
Bu ülke Türkler’indir, Türkler’in olacak da demiyorum, benim ırkım tüm ırklardan üstündür de demiyorum hatta katıksız bir Türk olduğumu bile iddia edemiyorum.
Sadece şunu söylüyorum.
Türkiye Cumhuriyeti topraklarında doğdum ve bir ırk varsa mensup olmam gereken, Türk olmaktan hiçbir sıkıntı duymuyorum, özel bir onur da duymuyorum (yanlış anlaşılmasın, diğer ırkları aşağılama anlamında özel bir onurdan bahsediyorum)
Ama Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyuyorum, bu ülkenin coğrafi güzellikleri, insanı, köyleri, kentleri, kültürü, geçmişi ile gurur duyuyorum.
Bu ülke insanının ulusuna ve topraklarına sahip çıkmasından da onur duyuyorum.
Ben, bu topraklar üstünde, isteyen herkesin istediği gibi yaşama hakkı vardır diyorum.
Kürt halkı bu toprakların bir parçasıdır ve burada yaşamak için Türk olmalarına, Türk gibi hissetmelerine gerek olmamalı diyorum, ben nasıl canım hangi şehirde isterse yaşıyorsam onlar da yaşamalı ama benim verdiğim tavizleri vererek. Yani kendi kültürünü unutmasın ama yaşadığı şehre de dayatmasın, biraz değişmeyi gelişmeyi kabul etsin.
Ana dilini unutmasın, hatta bunun için dershaneler açılsın, doğuda okullarda seçmeli ders olsun ama koca ülkeye çift anadil için dayatmasın.
Ben bunları hissederken, beni arkadan vurmasına da göz yumacak değilim.
Aslanlar gibi temsil ediliyorlar mecliste, şu anda üçüncü parti konumundalar.
Bunun için uğraşıyor gibi görüntü sergiliyorlardı, ne oldu?
Artık herkes tarafını seçmeli.
Bana göre HDP sol/sosyalist bir parti değil, bir ırkın güya haklarını(bu hakların ne olduğu da tam olarak ortaya konmalı), başka bir ırktan silah yoluyla almaya çalışanların temsilcilerinin olduğu bir partidir.
Hem siyaset hem silah yoluyla bir tavır ortaya koymaları tüm haklılıklarını ortadan kaldırıyor bana göre.
Devletin ne kadar kışkırtıcı olabildiği yönünde bir kestirimde bulunamıyorum ama yine de silahı önce PKK bırakmalı, HDP de samimiyetini göstermek istiyorsa PKK’ya farklı bir çağrıda bulunmalı ya da PKK’dan bağımsız siyaset izlediğini açıklamalıdır.
Milletçe hem AKP, hem HDP tarafından kandırılıyor olmanın travmasını atlatmamız zor olacak yoksa!

Loading