Ana Sayfa Yüksel Baysal - Gazete Yazıları Meral Akşener’i siyaseten silme adımı!

Meral Akşener’i siyaseten silme adımı!

Devlet Bahçeli beklenen fırsatı kaçırmadı.

Darbeye karşı dik duruşuyla puan kazanan MHP Lideri Bahçeli, kendisini koltuğundan edebilecek tek gücü ortadan kaldırmak için ilk adımı attı.

Genel başkan adaylarından Meral Akşener’le birlikte çağrı heyeti Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

 

****

 

Zaten uzun süredir, iktidarın ve onun parayla kiralanmış bazı medya soytarılarının hedefindeydi Meral Akşener!

Darbe sonrasında piyasaya sürülen o yüzsüz “itirafçılar”  medya maymunlarını takip etti.

Cemaatle birlikte tezgahladıkları oyunları anlatıp, Gülen çetesinin ipliğini pazara çıkarırken, Meral Akşener’i de aradan çıkarma görevini yerine getirdiler.

AKP ile Cemaat arasında kurulan yoğun ve duygusal (!) ilişkilere hiç değinmeden…

 

 

 

*****

 

Tam bu noktada sormak isterim; Türk siyasal tarihi iftiralarla kurgulanabilir mi?

Halkın nabzını iyi tutan bir lider adayı, medya oyunlarıyla silinip atılabilir mi?

Alternatif olabilecek bir siyasal figür bu yolla yok edebilir mi?

Bekleyip, göreceğiz!

 

 

“AKP’liler Bahçeli’ye ‘Aferin’ diyor ama oy vermiyor!”

 

Disiplin sürecinin ilan edilmesi üzerine MHP’nin seçilmiş son İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ı aradım.

Her itirafçı, iftiracı oldu. Hepsi Meral Hanım’a bir sorti yapıp çıkıyorlar. Bunların amacı Tayyip Erdoğan’ın makamını korumak… Meral Hanım’a bütün kapılar kapatıldı. Çünkü biliyorlar ki, Meral Akşener gelirse büyük oyun bozulur.”

 

*****

 

Darbe sırasındaki tutumu nedeniyle Devlet Bahçeli’nin olumlu puanlar aldığını anımsattığımda Yüksel Yılmaz, “Size soruyorum, Türkiye 15 Temmuz noktasına nasıl geldi? Ve kimler tarafından getirildi. İktidar ve muhalefet partileri milletin derdine derman olsaydı bunlar olur muydu? Peki, kimler Bahçeli’ye ‘aferin’ diyor. İktidarını korumak isteyen ve MHP’yi yan bahçe yapmak isteyen AKP’liler. Pek çok kişiye soruyorum, ‘Oyunu MHP’ye verecek misin’ hayır cevabı veriyorlar. MHP aferin alacak bir parti olamaz” diye yanıt verdi.

 

*****

 

Meral Akşener’in ihracının bir kırılma yapacağının altını çizen Yılmaz, “Ülkücü Hareket duygusal bir harekettir. İhraçla birlikte duygusal kopuş olur” dedi.

Olağanüstü kurultayla ilgili sürecin devam ettiğini, yeni bir hamle için 600 civarında delege imzasının Ankara’daki havuzda biriktiğinin ifade eden MHP eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz, “Halk TV dışında bütün kanallarda ambargo var. Meral Hanım bölgesel televizyonlara çıkarak bunu aşmaya çalışacak. Sosyal medyada büyük destek var Meral Hanım’a… MHP’deki değişimi durduramayacaklar” diye konuştu.

 

Loading