Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Bursa Veteriner Hekimler Odası seçimini Katılım Grubu kazandı

Bursa Veteriner Hekimler Odası seçimini Katılım Grubu kazandı

Bütün güçleriyle yüklendiler.

Uzun yıllardan sonra, başta Bursa Tabip Odası olmak üzere diğer akademik odalarla işbirliği ve uyum içinde çalışan bir Veteriner Hekimler Odası istemediler.

İtiraz eden, etik diyen, veteriner hekimliğin ticarileşmesine karşı direnen bir yönetimi yıkmak için ellerinden geleni yaptılar.

Bursa Veteriner Hekimler Odası’nı Tarım Bakanlığı’nın bir dairesi haline getirmek için uğraştılar.

*****

Ancak başaramadılar.

Arifeyi gördüler bayrama varamadılar!

Melike Baysal öncülüğünde Harun Batmaz, Erol Kaplan, Onurhan Gülsün ile Sezer Alan’ın içinde olduğu liste seçimi kazandı.

****

 

Kongrede kürsüye ilk çıkan Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş oldu.

Sağlık alanına bütüncül bakılması gerektiğini söyleyen Dr. Tufan Kumaş, “Hastalıklar ve sorunlar ortak. Birlikte hareket etmek zorundayız. Toplum ve komu sağlığıyla ilgili ortak sorumluluklarımız var. Bu dönem Veteriner Hekimler Odası’ndan Melike Hanım sayesinde birlikte güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Bundan sonra da öyle olacağına inanıyorum” deyince salonda derin bir sessizlik oldu.

****

Mimarlar Odası İkinci Başkanı Rahmi Dede de kısa adı BOAB olan Bursa Akademik Odalar Birliği’nde dayanışma içinde çalıştıklarını vurgulayarak, dolaylı bir destek atmış oldu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Fevzi Çakmak ise tarım ve hayvancılığını sorunlarına değindi.

Veteriner hekimleri ağırlıklı olarak çıkıp konuşması gerektiği bir alanda Fevzi Hoca adeta ders verdi:

Süt krizi kapımızda. Litre başına belirlenen 7.5 liralık fiyatı değiştirmediler. Besiciye diyorlar ki zarar etme pahasına üretmeye devam et. Oysa yapılması gereken girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesidir.  20 kuruşluk destekleme 2 liraya çıkarılmalıdır. Hayvancılığın yapıldığı alanlar meraları koruyamıyoruz. Arsa ve binalarla dolduruluyor. Her yıl 6 milyon buzağı doğuyor. 900 bin buzağı yetersiz beslenme ve veterinerlik hizmeti alamadığı için ölüyor. Ölüm oranı yüzde 15. Bunu yüzde 4-5’lere çekersek, 600 bin buzağıyı kurtarmış olacağız. Bunlar üretime katılacak. Kısaca bilimi çiftçiliğe ulaştırmak durumundayız.”

Yapılan seçimler sonucunda Katılım Grubu 409 oyla seçimi kazanırken Çözüm Grubu 260 oyda kaldı.

Seçilen yönetim şu isimlerden oluştu.

Asıl Üyeler: Melike Baysal, Harun Batmaz, M. Erol Kaplan, Onurhan Gülsün, Sezer Alan…

Yedek Yönetim Kurulu: Şükriye Çelikkollu, Dila Dayı, Göknil Eriş, Eren Şahin, Osman Çağlar Ortanca…

Denetleme Kurulu: Zorlu Beşik, İlker Yasin Bayoğlu…

Haysiyet Kurulu: Hıdır Bayülgen, Bülent Tümer, Dr. Tamer Tunaer, Serkan Albay, Oktay Güzel

Yedek: Alper Öncel, Engin Ayan…

Büyük Kongre Delegeleri: Hüseyin Bolten, Prof. Dr. Levent Aydın, Prof. Dr. Ebru Yalçın, Prof. Dr. Çetin Volkan Akyol, Dr. Fulya Taşangil Akıncı, Dr. Can Baklacı, Nedim Maraç, Abdurahman Özkar, Yusuf Enginar…

Loading