Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar AK Parti’de büyükşehir için kimler yarışıyor?

AK Parti’de büyükşehir için kimler yarışıyor?

Geçtiğimiz günlerde bir yakınımın telefonu çaldı. Yöney araştırma kuruluşundan aradığını söyleyen kişi ilginç sorular sordu.

Araştırmanın bilinen sorularından sonra yakınıma, “Kendinizi nasıl tanımlarsınız?” sorusunu yöneltti ve şu şıkları verdi:

Muhafazakar, Atatürk milliyetçisi, sosyal demokrat, sosyalist!”

Sonra etnik köken sorusunu sordu.

Arap, Türk, Kürt” gibi seçenekler sunuldu.

Ardından, “Alinur Aktaş’ın çalışmalarından memnun musunuz?” sorusu yöneltildi.

Sonra sırasıyla şu soruları sordular:

Bu yerel seçimde Alinur Aktaş’a asla oy vermem. Oy verebilirim de vermeyebilirim de. Kesinlikle oy veririm.”

Yerel seçimlerde hangi partinin kazanmasını istiyorsunuz?

Büyükşehir Belediyesi başkanlığı koltuğunda kimi görmek istersiniz?”

14 Mayıs-28 Mayıs genel seçim sonuçları size ne düşündürdü? Sonuçlardan memnun musunuz?”

Yerel seçimlerde sizi temsil ettiğini düşündüğünüz parti seçime girmezse size en yakın partiye mi oy verirsiniz yoksa kişiye göre mi seçersiniz?

 Oy verirken kişiyi mi önemsersiniz, partiyi mi önemsersiniz?

Eğer sizin desteklediğiniz parti seçime ittifakla girerse ittifakı mı önemsersiniz, yoksa en yakın parti veya kişiyi mi seçersiniz? Ya da kaybedeceğini bile bile yine de partinizi mi seçersiniz?”

****

Araştırmayı kimin yaptırdığını bilmiyorum ama AK Parti Genel Merkezi olma olasılığı yüksek…

Araştırma sonucunda belki de Alinur Aktaş’ın kaderi belirlenecek…

Çünkü karşısında çok önemli rakipler var.

Hayır, CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’den söz etmiyorum.

O Millet İttifakı’nda çatlamaya rağmen gücünü ve halktaki sempatisini koruyor.

AK Parti içinde büyük rakipleri var Alinur Aktaş’ın…

****

Faruk Çelik’in o makamı istediği biliniyor. Bir ayağı Bursa’da öteki ayağı Artvin’de olan Faruk Çelik’in aday yapılması çok zor. Ama aday belirlemede etkisinin olmayacağını söylemek siyaset bilmemek olur!

Gelelim olası adaylara….

Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu boşta bekliyor. Eğer partide görev verilmezse Balkan göçmenlerinin siyaseti belirlediği bu kentte Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa Büyükşehir adayı gösterilmesi sürpriz olmaz.

O makamın bir başka önemli taliplisi var; son seçimlerde başarılı olduğunu düşünen İl Başkanı Davut Gürkan… AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın desteğini arkasına alan Gürkan’ın ipi göğüslemesi kimseyi şaşırtmaz!

Bursa Büyükşehir adaylarından biri de Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz… Yıldırım’da başarılı çalışmalara imza atan Yılmaz’ın Erzurumlu olması, Efkan Ala’ya yakınlığı böyle bir sonuca yol açabilir.

Üç dönem kuralına takılan ve Osmangazi’de (Yeni TOKİ Doğanbey Dowtown faciası hariç) çok başarılı işler yapan Mustafa Dündar

Bütün bu deve dişi gibi adamlar Alinur Aktaş’ın yerine aday olabilecek isimler…

Bakalım ipi kim göğüsleyecek?

FAHRETTİN BİLGİT SÖZÜNÜ TUTTU

Esnafın üzerine kabus gibi çöken Arif Tak’ın BESOB’taki 28 yıllık saltanatına son veren Bursa Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Bilgit, seçim öncesindeki en önemli vaatlerinden birini yerine getirdi.

Müşterinin ayağına gelmesini bekleyen esnafa, e-ticaret yoluyla cirosunu büyütebilme olanağı sağlayacak proje hayata geçirildi.

Projenin lansman toplantısı Bursa Teknik Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirildi.

****

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın katıldığı toplantıda projenin ana aktörleri Mustafa Sönmezay ile Taner Şenözdemir sunumlar yaptılar, soruları yanıtladılar.

****

Ayrıntılara girip kafanızı şişirmeyeyim, eğer bu satırları okuyan bir küçük esnafsanız, lütfen BESOB’u arayın, ürettiğiniz, sattığınız ürünü sosyal medya kullanarak nasıl daha çok kişiye ulaştırabileceğinizi sorun. Size yardımcı olacaklardır.

****Bu yazının dipnotu: Yapılan sunumda e-ticaret konusunda Bursa, yüzde 4’lük payla Türkiye’de dördüncü sırada… Sorum şuydu, bu proje sonrasında Bursa’nın e-ticaretten aldığı pay yükselecek mi? Yanıt ise “Kem-küm, bakalım hüm!” oldu. Yayın Yönetmenimiz Cennet Cankılıç bu projeden yararlanacak esnafın ücret ödeyip ödemeyeceğini sordu. 18 ay ödeme yok, sonrasında bir aidat alınacakmış. Elinizi çabuk tutun esnaf kardeşlerim

Loading