Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Bursa’ya yeni İl Milli Eğitim Müdürü

Bursa’ya yeni İl Milli Eğitim Müdürü

Haberi yaklaşık bir ay önce yazmıştım.

Hatta (kaynak gösteren az da olsa) bütün haber siteleri enbursa.com’dan haberi alıp yayınlamıştı.

Görevden alınan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yerine Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Aliriesoğlu atandı.

*****

Tartışmalı bir isim ve de tartışmalı bir  atamaydı Seyit Ali Büyük’ün Bursa İl Milli Eğitim Müdürü yapılması…

Tartışmanın birinci nedeni, Seyit Ali Büyük’ün 6 Şubat depreminin yangını devam ederken, öğrencilerini, öğretmenlerini, çalışanlarını bırakıp kaçan bir isim olmasıydı.

İkinci nedeni ise eski Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün ortaya çıkardığı yolsuzlukların üzerinin örtülmesiydi.

****

8 Haziran tarihli yazıda Seyit Ali Büyük’ün vekaleten getirildiği görevden alınıp havuza gönderildiğini yazmıştım.

Bakın o yazıda neleri vurgulamıştım:

“Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir türlü dikiş tutmuyor.

“Sürekli müdür değişiyor, yeni gelen bir süre kentin eğitim tablosuna egemen olmaya çalışıyor, sorunları ve çözümleri konusunda tam adım atacakken, lap diye görevden alıyor.

Mesleki eğitime önem veren Serkan Gür öyle oldu İstanbul’dan geldi, fırtına gibi işe başladı ama yerel güç odaklarının duvarına çarpıp soluğu Hatay’da aldı.

Hatay’a gitmedi, istifa etti.

****

AKP iktidarının unutulmaması gereken icraatlarından biri de depremin en yoğun anında, idarecilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini yüzüstü bırakan Seyit Ali Büyük’ün kapağı Bursa’ya atmasına neden olmasıdır.

30 Haziran 2022 tarihinde Konya’dan Hatay’a gönderilen Seyit Ali Büyük’ün, daha bir yıl dolmadan Şubat 2023’de Bursa’ya tayin edilmesine Hatay’da kurulan TÖB-SEN adlı kuruluş tepki göstermişti.

‘İlimize yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaşanan büyük felaketin ardından eğitimcileri yüzüstü bırakarak tayinini Bursa’ya aldırdı.

Depremin yaşandığı 10 ilde yaklaşık 3,5 milyon öğrenci, 210 bin öğretmen var. Deprem bölgesinde tam bir felaket yaşanmaktadır. Komşusunu, ailesini, akrabasını, öğrencisini, arkadaşını kaybeden; evi yıkılan, hasarlı olan ve bunun neticesinde barınma sorunu yasayan, deprem travması ile karşı karşıya kalan on binlerce eğitim emekçisine empatiden yoksun ve sadece görünürde bir şey yapılıyormuş izlenimi vermek için komutlar verenleri unutmayacağız. Öyle ki MEB sahadan o kadar uzak ki hala kaç öğretmenin vefat ettiğini bilmemektedir. Böyle bir tablo içindeyken MEB bugün büyük bir kıyak atama gerçekleştirmiştir. Konya İl Milli Eğitim Müdürü iken, 30 Haziran 2022 tarihinde Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’ne getirilen Seyit Ali Büyük bugün itibariyle Bursa Milli Eğitim Müdürü yapılmış, Bursa Milli Eğitim Müdürü Hatay Milli Eğitim Müdürü olmuştur. Bu kadar yıkımların, kayıpların yaşandığı bir felakette dünya kamuoyunun yüreği, gözü felaket yaşayan illerde iken, MEB Seyit Ali Büyük’e kıyak atama yapma zamanını bulmuştur.’

****

Böylesine bir dönemde kıyak atamayı içine sindiren Seyit Ali Büyük vekaleten getirildiği Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındı, havuza gönderildi.

Şimdi soru şu, yerine kim gelecek?”

****

O yazıda son cümle olarak “Bakalım yeni bakanın torbasından ne çıkacak? “demiştim ki Samsunlu Dr. Ahmet Alireisoğlu çıktı.

Kısa bir araştırma yaptım, Eğitim-Bir-Sen kökenli bir yönetici ama pek başkalarının dümen suyuna gidecek bir isim değil…

İl Milli Eğitim’deki çetenin emriyle hareket etmez ve de İl Milli Eğitim’deki yolsuzlara karşı mücadele ederse, Bursa kendisini bağrına basacaktır.

Loading