Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Memleket Partisi adayları ikinci tur için ne düşünüyor?

Memleket Partisi adayları ikinci tur için ne düşünüyor?

Muharrem İnce’nin işi çok zor.

Eğer birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa, İnce’nin Memleket Partisi üzerinden yaptığı bütün siyasal atraksiyonların bir anlamı kalmayacak. CHP’liler “Sana rağmen, senin kaprislerine rağmen kazandık” diyecekler.

Hele Memleket Partisi’nin aldığı oy yüzde 5’in altında olursa, daha da ileri gidecekler, “Hani 16 milyon oyun vardı, ne oldu? Demek ki o oy senin değilmiş” teziyle İnce’nin üzerine gidecekler.

*****

Tersi olur da Tayyip Erdoğan kazanırsa kaybedenler tahtasına yine Muharrem İnce yazılacak.

CHP seçmeni bu kez “Vay hain, bize seçimi kaybettirdi” naralarıyla ortalığı yıkacaklar.

****

Memleket Partisi’nin Bursa adaylarının ziyaretinde yorumcu-yazar arkadaşım Necati Kartal ile birlikte bunları anlatmaya çalıştık adaylara…

Yalova milletvekili, Bursa birinci sıra adayı Özcan Özel, son derece nazik ve efendi duruşuyla yanıtladı sorularımızı…

İl Başkanı Bircan Karakaya, adaylar Ruşen Sever, Ümit Akkuş, Deren Pakize Karakaya, Nazan Bozan ve Cevdet Şen ile gerçekleştirdikleri ziyarette, ilk merak ettiğim şey doğal olarak şu oldu:

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa tavrınız ne olacak?”

Bakın bu konuda ne dedi Milletvekili Özel:

Biz tabanımızın sesini dinleyen bir partiyiz. Döner onlara sorarız, ona göre karar veririz. Ama biz özellikle mevcut yönetimden ve Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyoruz.”

****

CHP’nin kendilerini dışladıklarının altını çizdi Özcan Özel:

Bizim CHP ile değil yönetimiyle sorunumuz var. Davutoğlu ile Babacan’la birlikte olanlar Muharrem İnce’yi görmezlikten geldiler. Bize zamanında teklif getirmediler.”

Gerçekten de CHP yönetimi Muharrem İnce’nin hareketini küçümsedi, görmezlikten geldi.

Ancak yumurta kapıya dayanınca, anketlerde Muharrem İnce’nin ciddi bir karşılığı olduğu görülünce Memleket Partisi’nin kapısını çaldılar.

Hatanın büyüğü (Tersini söylemesine karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkması, yeni parti kurmaya kalkması) Muharrem İnce de olsa da evin evladı olduğu yok sayıldı.

****

Ayrıca şunu da unutmamak lazım; Memleket Partisi’ne katılanlar ulusal duyarlılığı olan, anti emperyalist çizgide Kemal Atatürk’e özel vurgu yapan CHP’liler…

Ne yapıp etmeli, partinin bir kanadının kopup gitmesine karşı önlemler alınmalıydı.

****

Bu yazının dipnotu: Merak eden olur diye buraya not bırakayım, Özcan Özel ithal bir aday sayılmaz. Komşu ilimizden olmasının yanı sıra Bursa Namık Sözeri Lisesi’nden mezun olduktan sonra Bursa Eğitim Enstitüsü’nde okudu. 6 yıl Kayapa’da öğretmenlik yaptı.

BİR KEZ DAHA İYİ PARTİ MİTİNGİ ÜZERİNE

Kuşkusuz İYİ Parti’nin mitingi muhteşem değildi ama bazılarının karalamaya çalıştığı kadar da kötü değildi.

En azından Meral Akşener’in memnun ayrıldığını biliyoruz. Akşener’i memnun eden miting alanındaki katılımın yanı sıra araçla gezdiği Bursa sokaklarında gördüğü ilgiydi.

****

Sayı konusuna gelince, alanın ölçüleri belli… Metre kareye düşen insan sayısı da biliniyor. Net söylüyorum, 7 bin civarında içerde, 3 bin civarında etrafta olanlar vardı. Divan restoranın önü doluydu, karşıda Kent Meydanı avlusunda ciddi sayıda insan birikmişti.

Fomara’ya doğru çıkan babanın çevresindeki yeşil alanın gölgesinde bile çok sayıda dinleyici, izleyici vardı.

****

Hafta içi, öğle saati olmasına ve de dışardan taşıma olmamasına (İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan buna ‘organik katılım’ dedi) karşın İYİ Parti Bursa yönetimleri bence sınıfı pekiyiyle olmasa da iyiyle geçti.

Aksini söyleyenler merak etmeyin, bu mitingin testini önümüzdeki pazar günü sandıkta yapacağız diyorum.

Bakalım İYİ Parti bir önceki seçimin (2018 genel seçimleri) üzerinde bir oy alacak mı, almayacak mı? Alırsa o kötü sözleri söyleyen-yazanlar utanır mı? 40 yıldır bu işi yapıyorum, utananı, özür dileyeni henüz görmedim!

Loading