Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’ya son kazığı

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’ya son kazığı

Yer: Ankara, Ulaştırma Bakanlığı…

Tarih: 2023 Temmuz’unun ikinci haftası…

Toplantıya katılanlar: Bakanlık yetkilileri ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş… Kuşlar İl Başkanı Davut Gürkan’ın da orada olduğunu söyledi ama kesin bilgi değil yaymayalım.

Konu: Bir türlü bitmediği için şehrin Mudanya yolu istikametinde oturan, orada iş yapanlar için çile haline gelen raylı sistemin Şehir Hastanesi’ne uzatılması…

 Hani şu Faruk Çelik’in “Bu nasıl iştir hastanenin maliyetinden fazla yol için harcanacak” dediği yatırım.

CHP eski İl Başkanı İsmet Karaca’nın “Yol yatırımını Şehir Hastanesi’nde para kazanan kodaman işinsanı karşılasın” dediği olay…

****

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile yarışmak, Reis’in gözüne girmek için bazı metro projelerini üstlenirken, Bursa’ya zırnık koklatmayan Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri Alinur Aktaş’a soruyor, “Sayın başkan biz 2024 yılında test sürüşlerine başlayacağız, vagonlar hazır mı?”

Bu sözler Başkan Alinur Aktaş’ın üzerinde soğuk duş etkisi yapıyor.

Nasıl yani, vagonları biz mi alacağız? Siz yatırımın tümünü yapmayacak mıydınız?” diyor.

Hayır sayın başkan, sözleşmemiz böyle!”

Durumu netleştirmek için Başkan Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan’ı arıyor ve soruyor.

Ulaş Akhan, “Sözleşmede bir belirsizlik var” diyor ama bakanlık kararında ısrar ediyor.

****

Şöyle düşünün 20 vagona ihtiyaç varsa, bu en az 40 milyon avro para demektir.

Çarpalım 30 lirayla… 1 milyar liradan fazla bir para ediyor.

Eeee ne olacak şimdi?

Önce ihale hazırlığı yap, sonra ihaleye çık, sözleşme, derken yumurta kapıya dayandı.

Yatırım bitecek, vagonlar gelmeyecek.

Kara tren değil ki gitsin gelmesin!

****

İstanbul’a yağdıran, Gavur İzmir’e bile yardıran Ulaştırma Bakanlığı iş Bursa’ya gelince Molierre’nin cimrisi gibi davranıyor.

****

Peki kabahat sadece onlarda mı?

Bir arkadaş aradı, durumu anlattı ve dedi ki, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Trendyol veya sahibinden.com’dan ikinci el satılık vagon bakıyor! 🙂 ”

İş buraya kadar varır mı bilemem ama esas sorun Bursa’nın seçmeninde…

Bursa’nın yolunu bilmeyen Bülent Arınç’ı seçersen, Mehmet Müezzinoğlu’nu bu kente patron diyen gönderenlere oy verirsen, Efkan Ala’yı hala daha kent siyasetinin tek adamı yaparsan, sonuç bu olur.

Taze vekilimiz TOGG’lu Mustafa Varank’ın nasıl bir performans sergileyeceğini henüz bilmiyoruz.

JEOTERMAL VE BURSA

Haberlerde görmüşsünüzdür, “Jeotermal sahaları ihaleye çıkarılacak” diye… Bursa’nın da jeotermal sahası vardı, Tabakhaneler’in orada; biz bölgenin ismini Türkçeleştirmiş, ‘Sıcaksu’ demiştik.

Osmangazi’den Nilüfer’e giderken her önünden geçtiğimde içim burkuluyor, termal su alanları üzerinde yükselen TOKİ binalarını görüyorum.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı bulamadık diyerek bölgeyi TOKİ’ye devretmeseydi bugün o ilanların içinde Bursa’yı da görebilirdik.

****

Bu yazının dipnotu: İnanıyorum ki 2024 yerel seçimlerinde Bursa halkı bu yanlışları yapanları bir kez daha ödüllendirecek, onları yeniden seçecektir.

Loading