Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Upuzun adamla anlaşamadığım konu?

Upuzun adamla anlaşamadığım konu?

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Uzun adam’ olarak nitelenen Tayyip Erdoğan’a bile yukardan bakabilecek kadar upuzun bir adam…

Bu upuzun adamla her görüşmemizde bir konu var ki, anlaşamıyoruz!

Her defasında kendisine “TEKNOSAB çok yanlış bir yatırım, Bursa’nın uzun vadede canına okuyacak” diyorum, o da sanayinin nimetlerinden söz ediyor.

****

Enbursa.com’u ziyaret ettiğinde yine aynı konuyu konuştuk.

TEKNOSAB Müteşebbis Heyet Üyesi olarak yatırımın arkasında durdu. Kendisinin söylediğine göre 40 bin çalışanın yer alacağı bu önemli yatırımın o bölgede 200 bin nüfusa yol açacağını bunun da kente yeni göç anlamına geleceğini Ali Özkan-Alinur Aktaş bilmez mi?

Ali Özkan TOKİ’nin Bursa’ya yapacağı 8 bin konutun yarısının Karacabey’e alındığını söyledi ama onca nüfusa yeter mi?

****

BTSO Başkanı İbrahim Burkay veya fabrikasını o bölgeye taşıyanların keyfi yerinde…

Ancak OSB’nin pay dağıtımıyla ilgili itirazlar var. Başkan Ali Özkan’a konuyu sorduğumda, “Ben TEKNOSAB yöneticisi değilim. İlgili kuruluşlar buna şeffaflık içinde cevap verecektir” diyerek topu Burkay’a attı.

Burkay bu soruları yanıt verir mi? Bugüne kadar vermedi.

****

Tam bu noktada Ali Özkan biraz da gülerek “komünist’ bir öneri getirdi:

““Belediyeler arsa ya da fabrika tahsisini 49 yıllığına iş insanlarına sağlayabilir. Yap-işlet-devret modeli ile böyle bir yola girilebilir. Çevreye zarar vermeden, tarıma elverişli olmayan alanlar tercih edilmeli. Arsa spekülasyonlarının önüne geçilmeli.”

****

Ali Özkan’la sadece bunu konuşmadık. Göreve başladığından bu yana yaptığı hizmetleri anlattı ki, özellikle Gölecik ve Yeşildere barajlarının takibindeki kararlılığı takdire şayan…

Kurşunlu sahil düzenlemesi, Eskikarağaç Leylek Şenliği, Longoz ormanlarında yapılanlar bir yana özellikle AKUT’un merkezinin Karacabey’e taşınması da bu ilçe için önemli bir kazanım.

****

Ali Özkan’ın tarım konusunda Karacabey’in konumunu anlattığı saptamaları da önemli: “Tarım Karacabey’in başkent olduğu bir üretim modelidir. Özellikle salçalık domateste ülkenin ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyoruz. İklim koşulları nedeniyle de tohumculuk alanında oldukça tercih edilir konuma geldik. Şeker pancarı üreten belediyelerin başkanları ve ziraat odaları temsilcileri ile bir buluşma gerçekleştirdik. Susurluk’ta atıl olan şeker fabrikasını aktif hale getirdik. Şu an ilçemizde şeker pancarı üretimi yoğunlaştı.”

****

Ali Özkan diğer belediyeleri özellikle Nilüfer’i ilgilendiren bir çalışmadan söz etti.

Eskiden OSB’lerden belediyeler gelir elde ediyordu; birkaç yıl önce hükümet belediyelerin gelirlerine göz diktiği için bunu kaldırmıştı. Bu konuda yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

****

Bayram değil, seyran değil Ali Özkan neden basını ziyaret etti diye düşünürken, Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşçan’ın istifa ettiği açıklaması yapıldı.

Mesele anlaşıldı, ‘Upuzun adam’ önce AK Parti’deki güçlü rakibi İşçan’ı geçecek, sonra diğer partilerin adaylarıyla yarışacak.

Şunu de belirtmeden geçmeyeyim, Ertem İşçan işaret almadan kolay kolay istifa etmez, yazın bir kenara…

****

NAS VE DIŞ GÜÇLER!

CHP kongrelerinden fırsat bulup yazmadım.

Tayyip Erdoğan ilk faizle ilgili ‘nas’tan söz ettiğinde AK Partili bir dostum ‘Benim babam bunu satın aldı’ demişti piyasa dilinde…

Şimdi sorsam, ne oldu nas? Kuran’ın emri değil miydi? Erdoğan Kuran’a karşı mı geliyor?

Bir de dış güçler hikayesi var.

Faiz arttı, dolar, avro, altın fiyatı düştü.

Ne oldu dış güçler ekonomimizi mahvetmekten vaz mı geçti?

Kabul edin artık, bilim nas’a galip geldi!

Loading