Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar

Fa

Birkaç gün önce eski Bakan Faruk Çelik sahaya çıkacak diye yazmıştım.

İlk adımını attı; geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyerek, kendine yönelik eleştirileri, suçlamaları yanıtladı.

Ama ne yanıt!

Adeta karşı taarruz yaptı, topu “Kaçak yapısı var” diyenlerin sahasına attı.

Besleme basın” diye nitelediği, “Al parayı yaz” diye açıkça suçladığı Büyükşehir Belediyesi’nden nemalananları hedefe koydu önce…

Sonra da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kestel Belediyesi’ne açıktan yüklendi.

****

Bu ön bilgileri verdikten sonra gelelim İTÜ Evi’nde gerçekleştirilen toplantının ayrıntılarına…

Muhalif-münafık (!)” kim varsa toplantıya çağrılmıştı.

Söze şöyle başladı Faruk Çelik:

Siyasetçiler sandıkta hesap verir. Resmi görev yapanlar da kamuya hesap vermek zorundadır. Ben ‘Atış serbest’ toplantılarıyla basının önüne çıkıp hesap veriyorum. Sorun soracağınızı…”

****

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile kendisini karşı karşıya getirmek isteyenlerle ilgili olarak “Haberler asparagas, içerik asparagas” dedikten sonra Bakan Soylu’ya yazdığı mesajı ve yanıtını aktardı.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yusufeli barajı açılışı nedeniyle yaptığı görüşmeyi anlattı:

Hasan Doğan, Fahrettin Altun, 4 bakan ve ben vardım o masada… Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 42 yıldır tokalaşıyorum. İznik’te tokalaşmamışız diye haberler yapıldı. Benim çocuklarımın bebeklik fotoğrafı vardır Tayyip Erdoğan’ın  ile…”

****

Eski Bakan Faruk Çelik, 2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bir görüşmeyi de ilk kez açıkladı:

Seçime 15 gün kala Sayın Cumhurbaşkanı aradı, Bursa’da ‘2 puan gerideyiz, neden sahada yoksun?’ diye sordu. Kendisine ‘Kimse beni çağırmadı’ dedim. Yarın sabah sahaya çıkmamı istedi. Ben de kapı kapı dolaştım seçim kazanıldı. Bu başarıyı ben sağladım demiyorum ama sonuç ortada…”

****

Faruk Çelik, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Bozbey’in rakipleri olduğunu vurguladıktan sonra şu noktanın altını çizdi:

Çeşitli etkinliklerde kendisini görüyorum. Onun dışında 3-4 kez görüşmüşüzdür. Solcu ile sağcı bir araya gelemeyecek diye bir şey mi var? Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bir çay içtim. Kıyamet koptu. Ne oldu yani? Bir çöp işi vardı, onu çözmeye çalıştım. Belediye başkanının Mudanya’da bana attığı kazıkların haddi hesabı yok.”

****

Konu Kestel Alaçam’daki kaçak olduğu iddia edilen yapıya geldi.

İşin geçmişi bir yana, bugün gelinen noktada 5 dönüm üzerindeki tarım arazilerin yüzde 5’ine bağ evi yapma hakkının tanınmasıyla Faruk Çelik’in 70 metre karelik ahşap evi yasallaşmış oldu.

Bakan Çelik’in iddiası şu:

 “2017 yılında Kestel Belediyesi buradaki yapıdan emlak harcı aldı. CİMER’e gelen yazıya bu belgeyi koyup cevap verseler sorun olmayacaktı. 22 kurum o ahşap yapıya onay verdi, sadece iki kurum Kestel ve Büyükşehir Belediyesi hayır dedi. CİMER’in yazısı üzerine alel acele Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden kaçak zaptı tutturdular. Sonra olayı basın servis ettiler. Biz olayı basından öğrendik. Ancak işin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz.”

****

Faruk Çelik’in yoğun eleştirilerinin arasından bir de teşekkür vardı. Çelik, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile CHP, MHP ve İYİ Parti yöneticilerine teşekkür etti:

Bu haberlere itibar etmediler. Yalan haberi köpürtebilirlerdi.”

FARUK ÇELİK’TEN BİR ELEŞTİRİ DE İTHAL MİLLETVEKİLLERİNE!

Bir soru üzerine Faruk Çelik, Bursa’ya ithal getirilen Efkan Ala, Bülent Arınç ve Mehmet Müezzinoğlu’nu nazikçe eleştirdi:

İsterdim ki bu üç arkadaş Bursa’ya geldiğinde gelip bizden bilgi alsınlar. Neyin doğru, neyin öncelikle yapılması gerektiğini kendilerine söylerdik. Ben Şanlıurfa’da öyle yaptım. Eskileri topladım bilgi aldım, öyle işi başladım.”

****

Bu yazının dipnotu: Faruk Çelik’in konuşmalarının satır aralarından anladığım kadarıyla artık AK Partili belediyeler, yandaş medyasına açıktan ve istediği ölçüde para akıtamayacak.

ruk Çelik basın üzerinden Bursa Büyükşehir ile Kestel’e yüklendi!

Loading