Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Bursa parsel parsel satılıyor!

Bursa parsel parsel satılıyor!

Bir bir elimizden alacaklar yeşil alanları…

Kamuya ait araziler üzerine beton dikecekler, binalarla dolduracaklar.

Sonra da her yer araçla-otomobille dolacak, hava kirli olacak, hayat çekilmez hale gelecek.

*****

Sözü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin son numarasına, kentin ortak malı bir alanın daha parsel parsel satılmasına getireceğim.

Nilüfer’de Podyumpark’ın karşısında TOFAŞ Spor Salonu bitişiğindeki 63 dönüm değerli bir arazi var.

İşte bu arazi Bursa Büyükşehir tarafından kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı olarak tescil edilerek, ticari alan ve konut imarına açık hale getirildi.

****

Vakıflar, Hazine ve TEDAŞ’ın ortak olduğu üç ayrı kurumun mülkiyetindeki araziyle ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi şu kararı almıştı:

”Nilüfer İlçesi, Fethiye Mahallesi, 1871 ada 2-4-5 parseller,1867 ada 1 parsel ve 1865 ada 2-3-4 parselleri kapsayan yaklaşık 6,53 ha büyüklüğündeki alan, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/e maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesi uyarınca, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 26.07.2022 gün ve 1012 sayılı kararı ile ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ ilan edilmiştir.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi sanki yemin etmiş bir tek metre kare yeşil alan bırakmamak üzere önce Tabakhaneler-Sıcaksu bölgesindeki arazileri konut ve işyeri yapmak üzere TOKİ’ye devretti; şimdi de Nilüfer’in en yoğun bölgesinde kalan yeşil alanı konuta açacak.

****

Bursa Büyükşehir Belediyesi bölgenin, 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarını rant amaçlı imar değişikliğini hazırlayıp, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirdi.

CHP ve İYİ Parti ret oyu verdi.

***

Bu yazının dipnotu: Konuyla ilgili olarak İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 17 Kasım Perşembe günü saat 12.00’de bu alanda bir basın açıklaması yapacak.

Loading