Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Metroda fotoğraf kavgası!

Metroda fotoğraf kavgası!

15 Kasım Salı günü üniversite sınavına hazırlanan genç bir kız, arkadaşlarıyla birlikte Yüzüncü Yıl civarında bir dershaneye gitmek üzere metroya biniyor.

O sırada ayakta bekleyen 50-55 yaşlarında bir bey, gençlerin fotoğrafını çekmeye başlıyor.

Başta genç kız olmak üzere oturan gençler, fotoğraf çeken adama yöneliyor, izinsiz neden fotoğraflarını çektiğini soruyor.

İlgili kişi, “Ben öğretim üyesiyim. Üniversitede Adabı Muaşeret dersleri veriyorum. Siz otururken yaşlılar ayakta duruyor, neden yer vermiyorsunuz. Bunun için fotoğrafları çektim” diyor.

Karşılıklı ağız dalaşı kavgayla sonuçlanıyor.

İddialara göre, kızın taciz edildiğini düşünen vatandaşlar ilgili öğretim üyesini darp ediyor; sonra da ilgili kişinin elinde telefonunu alıp çektiği fotoğrafları siliyor.

Olay Pilot Sanayi karakoluna intikal ediyor, taraflar birbirinden şikayetçi oluyor.

***

Fotoğrafları çektiği iddia edilen adam kim çıkıyor biliyor musunuz?

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. S.P.

Üniversiteyi elinde tutan dinidar ekibin içinde yer alan S.P.’nin karıştığı olay BTÜ’de duyuluyor, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in bacanağı Prof. Dr. Murat Ertaş karakola geliyor.

Ardından üniversite yönetimi öğretim üyesinin ismini internetten kaldırılıyor.

Ancak bir süre sonra S.P.’nin ismi, fotoğrafı üniversitenin internet sitesinde yeniden yerini alıyor.

****

Şimdi her iki taraf birbirinden şikayetçi…

Öğretim üyesi darp edildiği iddiasıyla şikâyetçi olurken, başta genç kız olmak üzere gençler de “Kişisel Verileri Koruma Kanununa’ aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Öğretim Üyesi S. P.’den davacı oluyor.

BİLİM İNSANLARINA KIYIM YAPILIYOR!

Bursa Teknik Üniversitesi ideolojik-dini dar gruba ait ekip arkadaşlarının en olumsuz davranışlarını sahiplenirken, üniversitenin yüz akı olabilecek isimlere ise dünyayı dar ediyor.

Prof. Dr. Abdullah Işıklar’a birkaç kez uzaklaştırma verdiler.

Doç. Dr. Salih Kalaycı ki alanında Türkiye’de en çok araştırması olan bir bilim insanı, bir yıldır davalarla boğuşuyor, üniversiteden, öğrencilerinden uzakta…

En son o kervana Behiç Efe Tekin katıldı.

BTÜ yönetimi, 11 Kasım 2022 tarihli yazıyla, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Efe Tekin’in görev süresini uzatmayarak, üniversite ile ilişiğini kesti.

Girdiği okulları birincilikle kazanan, son derece başarılı bir bilim insanı daha BTÜ ile yollarını ayırmış oldu.

Bilim insanları çeşitli bahaneler ve ideolojik nedenlerle üniversiteden uzaklaştırılınca meydan yay yapımıyla öğünen Salih Parlak gibi öğretim üyelerine kalıyor.

Kimse de bu arkadaşa “Kardeşim sen bilim insanı mısın yoksa marangoz mu?” demiyor, tam tersine ödüllendiriliyor.

Loading