Ana Sayfa Yüksel Baysal - Serbest Yazılar Türk Veteriner Hekimler Merkez Konseyi’nde yönetim değişti

Türk Veteriner Hekimler Merkez Konseyi’nde yönetim değişti

Kasım ayının son hafta sonunda Ankara’da sadece Vatan Partisi kongresi yoktu.

Eczacıların Tandoğan eyleminin yanı sıra Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi’nin de seçimi vardı.

Uzatmadan söyleyeyim, uzun yıllardan bu yana yönetimi elinde tutan Ali Eroğlu ve ekibi seçimi kaybetti.

Çarşaf listeyle gerçekleştirilen seçimde Prof. Dr. Murat Arslan’ın başını çektiği Meslekte Uyanış Platformu 7 kişiden oluşan yönetime 5 isim sokmayı başardı.

Arslan’ın yanı sıra Prof. Dr. Murat Fındık, Melike Baysal, Taner Canbulut, Türkay Berberoğlu Meslekte Uyanış Platformu listesinden seçilirken, eski başkan Ali Eroğlu ile Enes Gazi Atıcı yönetime giren iki isim oldu.

****

Bu kongre bir yıl önce yapılan kongrenin rövanşı gibiydi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında gerçekleştirilen kongrede iki liste yarışmış, Meslekte Uyanış Platformu seçimi 4’e 3 kazanmıştı. Ancak 1954 yılında çıkan veteriner hekimlere ilişkin yasanın “TVHB Merkez Konseyi’ne seçilenler Ankara’da ikamet etmek zorundadırlar” şeklindeki günü geçmiş anti demokratik maddesine dayanarak Melike Baysal’ın üyeliği düşürülmüştü.

Daha doğrusu TVHB yönetimini elinden kaçırmak isteme ekip seçim kuruluna jurnal dilekçesi vererek “İkinci ikamet” aldığı halde Melike Baysal’ın üyeliğinin düşürülmesine neden olmuş, yerine daha az oyla Bursa’dan bir isim getirilmişti.

****

Neyse bir yıl sonra rövanş alındı, hak yerini buldu.

Türk Veteriner Hekimler Merkez Konseyi’nde 20 yıldır süren statüko delegelerin oylarıyla yıkıldı.

Çağdaş bir bakış açısıyla yönetilecek artık Türk Veteriner Hekimler Merkez Konseyi…

****

Bu yazının dipnotu: Kimse kaygılanmasın, TVHB’nin yeni yönetiminin anlayışı ile Türk Tabipler Birliği yönetiminin bakışı çok farklı… Türk Veteriner Hekimler Merkez Konseyi Başkanı Murat Arslan, Türk devleti ve Türk milletinin aleyhinde demeçler veren Fincancı’ya benzemeyecek.

İYİ PARTİ’DE SELÇUK TÜRKOĞLU DAMGASI!

Beklendiği ve yazdığım gibi İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı seçimini Serkan Beklen kazandı. 444 delegenin 425’inin katıldığı seçimde 3 oy geçersiz çıktı. Serkan Beklen 255 oyla seçimi kazanırken, Güven Turan 167 oyla seçimi kaybetti.

Bu sonuç Selçuk Türkoğlu-Hasan Toktaş ekibinin Bursa’daki ağırlığı arttı. Daha doğrusu il kongresinin tek adaylı yapılmasının önü açıldı. Türkoğlu veya Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun olası il başkanlığında karşısına rakip çıkması olası görünmüyor.

****

Bu yazının dipnotu: ANAP eski ilçe başkanlarından, deneyimli siyasetçi Tahsin Küçükaslan benimle iddiaya girmişti. Yazdığım yazıda yaptığım tahmin nedeniyle bana mesleğimi öğretmeye çalışan pek çok kişi gibi o da kaybetti!

Loading